Activiteiten 2012 – 2013

13 oktober 2012 (zaterdag!): “Belgische wijnen” .
Een daguitstap die ons op verschillende Belgische wijndomeinen brengt en die wordt afgesloten met een ware feestmaaltijd op het kasteel van Rullingen. Zeker niet te missen, maar vermits het aantal plaatsen beperkt is enkel voor de snelle inschrijvers! (zie uitnodiging in brief in bijlage)

14 december 2012: “ Champagne in De Schuur”.
Rond champagne hangt toch nog altijd een aura van feesten en glamour, dus vonden we het hoog tijd om dit thema in het feestjaar even te belichten. Wijnkenner L. Van Gysel loodst ons door een exclusief assortiment champagnes – met aangepaste feesthapjes. Een absolute must!

22 februari 2013: “Sterrenwijnen”.
Wijnjournalist Alain Bloeykens van ‘Het Nieuwsblad’ (met o.a. de zomerrubriek ‘De Ronde van Frankrijk’) en onvermoeibaar bezieler van ‘MEGAVINO’, hét wijnevenement van het najaar, laat ons wijnen van en mét (media)sterren ontdekken op deze eigenzinnige degustatie. Een feestjaar zonder sterren kan toch immers niet!

19 april 2013: “Dwars door Zuid-Afrika”.
Onder de deskundige leiding van Arnim Wines uit Dendermonde trekken we op virtuele wijnsafari door het rijke en ongekende wijnareaal van het meest zuidelijke land van het zwarte continent. Een pure uitdaging voor de rechtgeaarde wijnavonturier! Noteer alvast in je agenda!

14 juni 2013:“Fijne wijnen op de barbecue” .
Zoals gewoonlijk een afsluiter met zicht op de vakantie, maar deze keer met een feestelijk lintje. Welke wijn hoort bij welk barbecuegerecht? Drinken we wit, rood of rosé? Het feestjaar wordt in stijl afgesloten op deze praktijkgerichte degustatie met aangepaste hapjes – klaargemaakt door onze eigen Master of Barbecue.

We hopen jullie opnieuw talrijk op onze activiteiten te mogen verwelkomen. Om (opnieuw) lid te worden voor dit werkjaar volstaat het om 50 € per persoon over te schrijven op ons rekeningnummer 737-0253138-11 met als vermelding: “Lidgeld(en) Vinosi 2012-2013 voor … (naam van lid/leden)” voor 1 september e.k.
Per activiteit sturen wij dan een aantal weken vooraf nog een mail of brief met de concrete afspraken rond tijd en plaats van samenkomst voor de degustatie.