Activiteiten 2011 – 2012

ACTIVITEITEN 2011 – 2012

21 oktober 2011: “Wijn en kaas, een verstandshuwelijk?” – presentatie/degustatie door Wouter De Bakker,  sommelier van restaurant ‘Dôme’ te Antwerpen en ‘Sommelier of the Year 2010’!. Welke wijn hoort bij welke kaas? En wordt het rood of wit? Een boeiend verhaal over eigensoortige smaakcombinaties. Noteer alvast in je agenda!

16 december 2011: “Gerecht en wijn op één lijn”– Onze klassieker rond Eindejaar. Gezien de talrijke  enthousiaste reacties op onze wijn- en wilddegustatie van vorig werkjaar in restaurant ‘De Snuiver’ te Denderbelle, wilden wij onze leden ook dit jaar een culinair hoogstandje laten beleven. Een absolute must!

10 februari 2012: “Gastland Portugal “– Onbekend is onbemind, zegt het spreekwoord. We doorkruisen het rijke patrimonium van dit uitzonderlijke wijnland, waarbij de streken Porto en Madeira uiteraard niet verwaarloosd worden. Zeker niet te missen!

20 april 2012 : “Côtes du Rhône, Noord en Zuid’ – Wijnjournalist Alain Bloeykens  van ‘Het Nieuwsblad’ (met o.a. de zomerrubriek ‘De Ronde van Frankrijk’) en onvermoeibaar bezieler van ‘MEGAVINO’, hét wijnevenement van het najaar, verkent met ons de topwijnen van de Côtes du Rhône. Wie proeft het verschil tussen Noord en Zuid? Een uitgelezen gids op deze exclusieve wijnrallye!

15 juni 2012 : “Côté Terroir’ –  Zoals gewoonlijk een afsluiter met zicht op de vakantie: wat is nu precies de invloed van het fameuze ‘terroir’ op de smaakevolutie van klassewijnen? Een overzicht van mogelijke gevolgen – met praktijkgerichte oefeningen, uiteraard.

Om lid te worden voor dit werkjaar volstaat het om 50 € per persoon over te schrijven op ons rekeningnummer 737-0253138-11 met als vermelding:
“Lidgeld(en) Vinosi 2011-2012 voor … (naam van lid/leden)” vỏỏr 1 september e.k. Voor de persoonsgegevens van nieuwe leden of voor gegevenswijzigingen van leden van vorig jaar ligt op de eerste activiteit een formulier klaar dat kan ingevuld worden ter plaatse.
Per activiteit sturen wij dan een aantal weken vooraf nog een mail of brief met de concrete afspraken rond tijd en plaats van samenkomst voor de degustatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *