Activiteiten 2013 – 2014

ACTIVITEITEN 2013 – 2014

18 oktober 2013: “ Wijnen met pit” –   Originele presentatie/degustatie door Paul Cooreman , wijndeskundige en eigenaar van ‘Les Verres Bavards’ in Schoonaarde. Een man met een eigensoortige en op vele jaren ervaring gestoelde visie aan welke criteria een kwaliteitswijn moet voldoen. Noteer alvast in je agenda!

13 december 2013: “Wijn en gerecht” Onze klassieker rond Eindejaar. Na het succes van deze formule vorige jaren , wilden wij onze leden ook dit jaar een culinair hoogstandje laten beleven, dit keer in ‘Hof ter Meyghem’ in Appels-Dendermonde. Een absolute must!

21 februari 2014: “ Wijn uit de pers“–  Ook dit jaar nodigen wij een bekende wijnjournalist uit om ons over een interessant thema te onderhouden. Deze keer verwachten wij Simonne Wellekens van de krant ‘De Standaard’’ . As graag gezien jurylid op tal van topdegustaties zal ze ons zeker niet op onze honger (en dorst) laten zitten. Absoluut niet te missen!

25 april 2014 : “Wijnland Oostenrijk’ – We zoeken het dit jaar in Centraal-Europa. Guy Mariën, samen met zijn echtgenote lid van onze wijnclub, sommelier-conseil en eigenaar van ‘De Wijnkamer’ in Dendermonde begeleidt ons op een boeiende rondrit door de mooiste wijngaarden van dit vaak onderschatte wijnland.

20 juni 2014 :“Wijnboeren vertellen…” –  Zoals gewoonlijk een afsluiter met zicht op de vakantie. We nodigden Belgische wijnbouwers uit die al jaren in Frankrijk hoge ogen gooien: Trees Claes en Luc Lybaert, de eigenaars van het wijnkasteel ‘Lous Grèzes’ nabij Uzès vertellen een wijnverhaal uit hun eigen praktijkervaring – met praktijkgerichte oefeningen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *