Activiteiten 2019-2020

Zoals voorgaande jaren stellen wij ons nieuw jaarprogramma voor.
We gaan dit jaar dieper in op volgende onderwerpen waarbij degustatie uiteraard zeer belangrijk is!

4 oktober 2019: “De schatkamer van de Belgische wijn“
Onze eerste activiteit staat in het licht van de Belgische wijn. Bij wijn of bij “wine en food” denken we te vaak automatisch aan prachtige Franse wijnen, maar ook de wijn van ons eigen land is mooi te combineren met allerlei gerechten of om zomaar te “savoureren”. Filip Salmon is hierbij onze ervaren gids.

13 december 2019: “Wine and Food” Hof ter Meyghem
Dé klassieker van Vinosi voor het inzetten van het kerst-en nieuwjaarsverlof. Bij de overgangsperiode van oud naar nieuw passen een feestelijke tafel en aangepaste wijnen… Ook dit jaar genieten we terug van de culinaire vaardigheden in ‘Hof ter Meyghem’ in Appels-Dendermonde. Een absolute must!

21 februari 2020: “Met een druif rond de wereld”!
We reizen niet zoals Phileas Fogg in het boek van Jules Verne in 80 dagen rond de wereld maar we focussen ons op een paar minder klassieke druiven en gaan na hoe deze in de verschillende continenten gedijen en naargelang de terroir verschillen in de neus en in de mond…

24 april 2020: “Buren zonder kuren”
Het moet niet steeds Frankrijk zijn, ook al gaan we op zoek naar naar (h)eerlijke wijnen uit één van onze buurlanden. Kwaliteit aan een betaalbare prijs staan hierbij voorop!

19 juni 2020: “Kelderrestjes!”
Als afsluiting van het werkjaar organiseren we een “rond-de-tafel-degustatie” waarbij een serie van uitgelezen wijnen uit het voorbije en voorgaande jaren de revue passeren… Tevens tijd voor het opfrissen van de opgedane kennis van voorbije degustaties, herinneringen en een gezellige babbel bij een knabbel..