Activiteiten 2015 – 2016

16 oktober 2015:“ Kasteelwijnen uit de Bordeaux” –  Het is soms goed om eens terug te keren naar de bron, daarom stellen wij als eerste activiteit van dit werkjaar een verkenning voor van één van de meest vooraanstaande Franse wijnstreken, de Bordeaux, met een aantal niet van de minste kasteelwijnen te proeven. Doen, gewoon!

11 december 2015: “Wijn in combinatie met gerecht”– Onze klassieker rond Eindejaar. Na het succes van deze formule vorige jaren , wilden wij onze leden ook dit jaar een culinair hoogstandje laten beleven, opnieuw in ‘Hof ter Meyghem’ in Appels-Dendermonde. Een absolute must!

19 februari 2016: Wijnland Chili”. -Ook dit jaar nodigen wij de bekende wijnjournaliste Simonne Wellekens  van de krant ‘De Standaard’’ uit om ons over een interessante wijnregio te onderhouden. Dat wordt dan deze keer het Nieuwe-Wereldland Chili, internationaal vrij veelbesproken maar misschien minder geproefd.

15 april 2016:” Sneak pretaste! Of in goed Nederlands:  Surprise-proeverij”: – Zoals elk jaar zoeken wij ook een thema met een speciale invalshoek. Dat geldt ook dit jaar, alleen hebben we wel al de spreker gevonden, maar zijn we het nog niet eens over het thema!  Dus hebben we maar besloten om zowel spreker als thema als verrassing te houden. Voor de durvers onder ons!

17 juni 2016:  “Spaanse wijnen en gerechten”: Zoals gewoonlijk een afsluiter met zicht op de vakantie. Om het eens over een ander boeg te gooien en omdat we nu eindelijk over de juiste infrastructuur beschikken, nodigen we jullie uit op een authentieke Spaanse avond! ¡España por favor!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *