Activiteiten 2014 – 2015

Beste Vinosileden, vrienden, sympathisanten,

Nu de zomervakantie naar haar einde loopt,  willen wij jullie het programma van ons volgend werkjaar voorstellen. We hebben het zo gevarieerd mogelijk willen maken, met vijf boeiende activiteiten van oktober 2014 tot juni 2015. Ziehier het resultaat:

18 oktober 2014 (ZATERDAG !!!): “ Champagne-uitstap naar Reims” –  Het is soms goed om eens terug te keren naar de bron, daarom stellen wij als eerste activiteit van dit werkjaar een verkenning van de Champagnehoofdstad voor, aangevuld met proeven en degusteren in
drie verschillende champagnehuizen. Gedetailleerd programma volgt. Voor de snelle bookers!

12 december 2014: “Wijn in combinatie met gerecht”– Onze klassieker rond Eindejaar. Na het succes van deze formule vorig jaar , wilden wij onze leden ook dit jaar een culinair hoogstandje laten beleven, opnieuw in ‘Hof ter Meyghem’ in Appels-Dendermonde. Een absolute must!

27 februari 2015 : “Wijnen uit de Elzas“–  Ook dit jaar nodigen wij de bekende wijnjournaliste Simonne Wellekens van de krant ‘De Standaard’’ uit om ons over een interessante wijnregio te onderhouden. Dat wordt deze keer de Franse Elzasstreek, minder geroemd maar daarom niet minder rijk van kwaliteit. Straffe kost !

24 april 2015 : “Italiaanse wijnen anders bekeken” – Zoals elk jaar zoeken wij ook een thema met een speciale invalshoek. Deze keer laat Stefaan Van den Bossche van de wijnfirma ‘DIVINO’ uit Dendermonde ons een onbekend facet van Italiaanse wijn verkennen. Een boeiend relaas over een bloeiend wijnland – met praktijkgerichte oefeningen, uiteraard.

19 juni 2015 : “Wijnland Nieuw-Zeeland” –  Zoals gewoonlijk een afsluiter met zicht op de vakantie. In onze reeks ‘wijnlanden’ reizen we deze keer intercontinentaal naar de andere kant van de wereld, namelijk naar het jonge en veelbelovende Nieuw-Zeeland. Onze voorzitter Luc Van Hecke, enthousiast Nieuw-Zeelandkenner én –proever vertelt uit eigen ervaring – en we proeven met veel plezier mee!

We hopen jullie opnieuw talrijk op onze activiteiten te mogen verwelkomen. Zoals op de laatste activiteit van vorig jaar aangekondigd blijft het bedrag van het lidgeld onveranderd. Om (opnieuw) lid te worden voor dit werkjaar volstaat het om  50 € per persoon over te schrijven op ons rekeningnummer 737-0253138-11 met als vermelding: “Lidgeld(en) Vinosi 2014-2015 voor … (naam van lid/leden)” vỏỏr 10 september e.k. Voor de persoonsgegevens van nieuwe leden of voor gegevenswijzigingen van leden van vorig jaar ligt op de eerste activiteit een formulier klaar dat kan ingevuld worden ter plaatse – of u stuurt de gegevens door per mail.
Per activiteit sturen wij dan een aantal weken vooraf nog een mail of brief met de concrete afspraken rond tijd en plaats van samenkomst voor de degustatie.

Wij wensen aan allen nog een zonnige nazomer, en zien jullie graag talrijk terug op onze Champagne-uitstap in het najaar!

Het VINOSI bestuur.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *