Een verkenning van Italië, in de sporen van Carlo Levi.

Het bestuur van Vinosi nodigt jullie hartelijk uit op de volgende degustatie op vrijdagavond 9 december 2022 om 20.00 uur in de Mariakring (O. L.Vr.-Kerkplein Dendermondecentrum, achteraan de kerk). Er is ruime parking voorzien.

Geen Italiaanse les maar wel een verkenning van Italiaanse wijn waarbij het boek van Carlo Levi de rode draad vormt doorheen de degustatie…

We volgen het levensverhaal van de arts, auteur en schilder Carlo Levi die in 1935 naar het “Siberië van Italië” werd verbannen wegens antifascistische activiteiten. In het zuiden van Italië lag een onherbergzaam gebied, waarvan de inwoners zich in barre omstandigheden door het leven moesten zien te slaan.

“Christus kwam niet verder dan Éboli” wordt als een van de belangrijkste boeken van de 20e eeuw gezien…

Sabine De Vriendt neemt ons op sleeptouw, waarbij we via het dagboek van Carlo Levi, doorheen verschillende Italiaanse wijnregio’s, zijn spoor volgen naar zijn verbanningsoord en anderzijds stilstaan bij dit vlammend pamflet tegen de verwaarlozing van het zuiden door de Italiaanse overheid…

Leden van VINOSI betalen 25 Euro, niet-leden 40 Euro.

Inschrijven kan op rekeningnummer BE30 737-0253138-11 t.a.v. VINOSI Kruisbeeldstraat 206, 9220 Hamme met als vermelding Italia voorpersonen”.

Je kan inschrijven tot uiterlijk 25 november2022, betaling geldt als inschrijving.

Belangrijk: graag uw 6-delige proefglazenset meebrengen naar de degustatie. Aan de niet-leden wordt voor de gelegenheid een proefset uitgeleend.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van VINOSI.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *