Wijn en Woord

Het bestuur van Vinosi nodigt iedereen graag uit op de volgende activiteit “Wijn en woord, doorheen de vier seizoenen!” op vrijdag 14 juni 2019 om 20.00 uur in de zaal Mariakring in Dendermonde.

Op deze bijzondere avond staan Wijn en Woord centraal… De 2 W’s in al hun vormen …

Wijn leent zich graag tot allerlei lyrische ontboezemingen. Vele dichters hebben sedert de oudheid hun liefde voor het edele vocht bezongen: Horatius, Pablo Neruda, Fernando Pessoa, Baudelaire…

Waarom is het precies wijn die dichters en schrijvers tot verheven gedachten brengt? Wijn is kennelijk zo’n verfijnde en complexe drank dat alleen al het kijken ernaar tot poëtische mijmering kan leiden:

De wijn, dat levende gedicht, staat in het tintelende licht te stralen met een stille gloed (Jan Willem Schulte Noordholt).

Rustig wijn proeven / bij een lied van lof.” Wijn en poëzie dus. Dat is het wat de duiker van Paestum op de dekplaat van het graf meeneemt in zijn gestileerde duik in het water naar het onbekende later …

Wijn en poëzie: de Grieken hadden er twee goden voor. Dionysus, begeleid door bacchanten en saters, en Apollo, aanvoerder van Muzen en dichters. Dionysus, de god van de bedwelming, de roes, de vervoering, de extase. Apollo, de god van de rust, de beheersing, de orde, de maat, de harmonie.

En zong Bram Vermeulen niet “Rode wijn, rode wijn, kom laat ons vrolijk zijn”om de weemoed te verdrijven en zijn gekwetste ziel te zalven?

Kan Vinosi, in het schemerlicht van de wassende maan, de gevoelige snaar raken, met wijn en woord en jullie bekoren… misschien met wat zang, muziek en seizoengerechtjes?

Het wordt een sprankelende, creatieve avond van Vinosi-leden en Vinosi-vrienden voor Vinosi-leden en Vinosi-vrienden…

Je betaalt als lid 25 € en als niet-lid 40 € voor deze activiteit.

Inschrijven kan op rekeningnummer BE30 7370 2531 3811 van Vinosi, Kruisbeeldstraat 206, 9220 Hamme met als vermelding “wijn en woord voor … perso(o)n(en)”. U kan inschrijven tot uiterlijk 31 mei 2019. Uw betaling geldt als inschrijving.

Belangrijk: graag uw 6-delige proefglazenset meebrengen naar de degustatie. Aan de niet-leden wordt voor de gelegenheid een proefset uitgeleend.

Namens het bestuur van Vinosi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *