Activiteiten 2018 – 2019

Beste Vinosi-leden, vrienden, sympathisanten,

Graag stellen wij ons nieuw jaarprogramma voor. Ook dit werkjaar komen een aantal gevarieerde thema’s aan bod rond wijn op een vijftal degustatieavonden.

5 oktober 2018: “Vakantiewijnen”

Zoals reeds aangekondigd willen we graag het zomer- en het vakantiegevoel laten herleven… Hopelijk een “indian summer” met voorkeurwijnen door onze leden aangebracht. Een gelegenheid om vakantie-ervaringen rond wijn, clos en chateaus uit te wisselen en de eerste plannen te koesteren voor een nieuwe vakantie en nieuwe wijnervaringen op te doen…

14 december 2018: “Wine and Food” Hof ter Meyghem”

Reeds vele jaren zet Vinosi het kerst-en nieuwjaarsverlof in met de klassieker “Wine and Food”. We zoeken terug naar passende feestwijnen bij feestelijke gerechten nav de overgang van oud naar nieuw. Ook dit jaar genieten we terug van de culinaire vaardigheden in ‘Hof ter Meyghem’ in Appels-Dendermonde. Een absolute must!

22 februari 2019: “Dessertwijnen”

Dessertwijn is meer dan Sauternes en Monbazillac! Ook Port, Eiswein, Muscat, vin de paille… enz. behoren hiertoe. Uiteraard worden de passende desserten geproefd bij de juiste wijn. Een avond voor de lekkerbek!

26 april 2019: “Fairtrade wijnen

Door Fairtrade wijn te kopen, verzekeren we de producent een eerlijke prijs voor zijn product, alsook een bijkomende Fairtrade premie om in essentiële zaken te investeren, zoals educatie, gezondheidszorg en een betere infrastructuur.

Maar kennen we de Fairtrade wijnen? Meer hierover op onze Fairtrade avond. Een avond om niet te missen!

14 juni 2019: “2W’s” of “Wijn en Woord”

Zoals voorgaande jaren is de laatste activiteit een verrassing.

Ons bestuur en onze leden zijn creatieve geesten… Kom en geniet op deze avond vol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *