Activiteiten 2016 – 2017

Beste Vinosileden, vrienden, sympathisanten,

Nu de zomervakantie naar haar einde loopt,  willen wij jullie het programma van ons volgend werkjaar  voorstellen. We hebben het zo gevarieerd mogelijk willen maken, met vijf boeiende vrijdagavondactiviteiten van oktober 2016 tot juni 2017.

14 oktober 2016: “Wijnen uit Slowakije” –  Patrik Van den Bossche is liefhebber én kenner van de wijnen uit een voor de meesten van ons onbekend wijnland, dat de laatste jaren in opmars is op internationaal niveau: Slowakije. Onbekend is onbemind, beweert men, dus redenen genoeg om aanwezig te zijn op onze verkenningstocht door Midden-Europa.

16 december 2016: “Wijn in combinatie met gerecht” – Onze klassieker rond Eindejaar. Na het succes van deze formule vorige jaren, en op vraag van vele leden wilden wij ook dit jaar een culinair hoogstandje organiseren, opnieuw in ‘Hof ter Meyghem’ in Appels-Dendermonde. Een absolute must!

24 februari 2017:  “ De Sud-Ouest” – Vorige jaren verkenden we steeds een Franse wijnstreek, en ook dit jaar houden we de traditie in stand. André Van der Elst, eminent wijnkenner en lesgever aan de Vlaamse Wijnacademie, leidt ons dit jaar rond in de Sud-Ouest, een wijnregio die zeker niet moet onderdoen voor zijn “grotere” broers zoals de Bordeaux of de Bourgogne.

21 april 2017:  “Dendermondse wijnmakers vertellen…” – We hoeven niet echt naar het buitenland om goede wijn te vinden, daarom dit initiatief om Dendermondse wijnmakers aan het woord te laten – en hun wijnen te proeven, natuurlijk. Een uitzonderlijke gelegenheid om kennis te maken met wijnen uit onze eigen streek.

16 juni 2017:  “Italiaanse  wijnen en gerechten” – Zoals gewoonlijk een afsluiter met zicht op de vakantie. Als spiegelbeeld van vorig werkjaar, waar we in Spaanse sferen konden eindigen, begeven we ons nu naar het Italiaanse wijncontinent, mét de nodige omkadering. Zeker niet te missen, la bella Italia!!!

Het Vinosibestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *